Finlandiya /oulu´da Erasmus ilk Ay


PSOAS a yerleşim

Oulu şehrinde Alppila bölgesinde Tirolintie 2A da kaldım. Oldukça mütevazi ve öğrenciye uygun tasarlanmış bir yapılanmadan oluşuyordu.






PSOAS evleri 
Mutfak

ortak alan

Giriş

Banyo (küçük ve ideal)

Tuvalet

Binadan çıkış



Yorumlar

  1. Merhaba, öncelikle çok güzel bir blog olmuş tebrik ve teşekkür ederim ben de Tirolintie 2A da kalacağım kampüse uzak görünüyor haritada öyle mi ? uzaksa otobüs falan mı kullanmam gerekiyor ve otobüs ücretleri ne kadar ? yardımcı olursan sevinirim. :) iyi günler

    YanıtlaSil
  2. Merhaba,

    Öncelikle çok yararlı bir blog olmuş teşekkür ederim, ben de önümüzdeki dönem Oulu'ya değişim öğrencisi olarak gideceğim. Tirolintie 2A haritada okula uzak gözüküyor, öyle mi? Öyleyse ulaşım nasıl ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Yararlı olmasına sevindim :). Tirolintie 2A, İki ana kampüs olan Normal kampus Yliopistokatu ve Medikal kampus Oulun Sairala ya eşit uzaklıktadır. Ulaşımda yaz aylarında Otobüs saatleri 1 er saat arayla kalkmaktadır. Bunun nedeni halkın %99 unun bisikletle 15-20 dk içinde her yere gidebilme imkanı tanıyan yolların ve alt yapının bulunmasıdır. Size tavsiyem, 30 € ya bir bisiklet alıp tüm ihtiyaçlarınızı bununla karşılamanız. Eğer otobüs kullanmak istiyorsanız, Aylık 60€ sınırsız bilet ücreti vardır. Ama okula, partiye, gezmeye,hafta sonu gezilerine hemen tüm arkadaşların bisiklet kullanacağı için bisiklet almanı otobüsten daha çok öneririm.

      Sil
  3. Merhaba, blog yazısı için teşekkürler Oulu'ya gitmeden önce faydalı bilgiler edindim. Ben de 15-16 Fall döneminde Oulu'da okuyacağım. Yanlış anlamadıysam yukarıdaki arkadaş da aynı şekilde, Ahmet bana ulaşabilir misin? :) kaanuzdogan@hotmail.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, keyifli bir eğitim dönemi olmasını umarım. Güzel anılarım var Tirolintie 2A da :) her ikiniz de bir kaç fotoğraf atarsanız sevinirim :).

      yesilyurt.batuhan@yandex.com

      Sil
  4. 15-16 demişim 16-17 olacak

    YanıtlaSil
  5. Merhaba,
    Öncelikle yazılarınız için çok teşekkürler.Ben de 16-17 bahar döneminde Oulu'da olacağım,yazılarınız bana gerçekten çok yararlı oldu.Birkaç sormak istediğim şey var,yardımcı olursanız çok sevinirim:)
    Oulu'nun iklimine göre mont,bot gibi eşyalarımı nereden karşılayabilirim.Decathlon gibi bir yerden aldığım ürün sizce oranın soğuğu için uygun mudur?
    Bir de Oulu'dan para çekimini en uygun şekilde nasıl yapabiliriz?
    Teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, yararlı olmasına sevindim. Mont olarak kayak montu tarzı tchibo'da bulabileceğiniz tarzları öneririm, kendim bu tipte almıştım üşümedim. Bot/ayakkabı olarak suya dayanıklı outdoor Columbia ürünleri veya klasik tarzda su geçirmeyen botlar idealdir. Çok aşırı soğuklara maruz kalmaycaksınız çünkü total zamanın %80 i kapalı alanda geçecek. Mart döneminden sonra yağmur mevsimi ve Vappu denilen bahar kutlamaları başlar. Bu zamanlarda bez ayakkabı bile giyilebilir. Mont bot düşünürken mayo veya bikininizi hazırlayın :) çünkü Ouluda yaşam ve iskandinav gezileri saunasız, ice-hole swimming olmadan olmaz :) giysi konusunda rahat olun t-shirt veya ince penye alın. Decathlonda Soft shell montlar da rüzgarlık olarak iş görür. Palto, kaşe mont ile de üşümezsiniz. İyi bir eğitim dönemi olsun :)

      Sil
    2. Para çekme işine gelince, net iki yol var; Nakit ( benim tercihim), uluslararası bir banka ile anlaşmak ve komisyon ödemek. Aslında başka bir alternatif de var. Çok sıcak bakılmasa da Oulu'ya gider gitmez bir yerel bankada hesap açtırarak paranın tümünü oraya transfer etmek. Nakit saklamak benim işime gelmişti :)

      Sil
  6. iyi günler bende oulu da erasmus dşünüyorum. fakat maddiyat açısından kaygılanıyorum . okulun verdiği hibe haricinde sizin yaklaşık ne kadar bir harcamanız oldu ? ekstradan ne kadar bir miktar para benim işimi görür ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, teknik bir aksaklıktan dolayı yorumunuzu görmedim. Öncelikle staj programı ve öğrenim program ödenekleri farklı. Genel anlamda düşünürsek konaklama ve yiyecek giderleri 500-600 € arasında tutuyor. Bunun dışında aylık 200 € rutin eğlence, gezi ve diğer ihtiyaçlar için yeterli oluyor. Ben aylık 700 € civarında harcama yapmıştım. Para konusunda herhangi bir sıkıntım olmadı. Eğer yemek anlamında çok seçici iseniz bu miktar değişebilir. Çünkü Öğlen yemeğini okulda çok uygun fiyata alıyordum. Bu yemeklerin içeriği için https://finlandiyaouluerasmus.blogspot.com/2015/09/finlandiya-ve-fin-kulturu.html 3 Nolu Başlık faydalı olacaktır.
      Akşam yemekleri için PSOAS'da konaklarsanız her türlü yemeği yapabilecek ekipman evinizde olacaktır. Donmuş gıdalar bu anlamda hem ucuz hem de fırında yapıldığı için sağlıklı oluyor. Alkol kullanıyorsanız bu bir miktar bütçenizi aşabilir. Bunların dışında kesinlike ESN öğrenci gezilerine katılmanızı öneririm ki, en çok bütçeyi buna ayırmıştım. 100 €-120€ ya çevre ülkeleri gezmeden etmeyin. Umarım para konusunda sorun yaşamadığınız bir dönem olur. ilave soruların olursa yesilyurt.batuhan@yandex.com adresi üzerinden sorabilirsiniz, iyi günler.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bir Türk Gözüyle Finlandiya

FİNLANDİYA'DA YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA EĞİTİMİ

Finlandiya ve Fin Kültürü