Helsinki - Oulu Ulaşım


Türkiye' den Oulu' ya Erasmus+ kapsamında gidecek öğrencier için ulaşımın nasıl olacağı konusunda bir kaç pratik bilgi:

1. Türkiye' den seyahat edecekseniz Türk Hava yollarının%20 öğrenci indiriminden yararlanabilirsiniz. Bunun için Erasmus ofislerinizden gerekli işlemler otomatik olarak yapılır.

2 Kış aylarından birinde seyahat edecekseniz THY nin sefer iptalini göz önüne alarak; Helsinki hava alanından Oulu aktarma yapacağınız uçak saatini en az 7-8 saat arayla almanızı öneririm. Eğer kesinlikle uçak kullanmalıyım gibi bir fikriniz varsa değiştirin.

3. Onnibus otobüs firmasından 10- 15 € ya çok ucuz biletler bulabilirsiniz.

4. Benim gittiğim dönemde THY bir gece de seferi iptal etti, hemen arkasından gelen uçak için de 10 saat kadar rötar yaptı. Böylece ben yaklaşın 80 € Norwegian air dan aldığım bileti yakmak zorunda kaldım. Tüm bunların yerine Onnibus kullanabilirsiniz.

5. Helsinki Oulu arası otobüsle 7-8 saattir. Otobüslerde Wi-Fi bulunmaktadır, Hepsi çift katlıdır. Taşıdığınız valizin kilogramıyla ilgili sıkıntı çıkartmazlar.

6. Helsinki hava alanında indikten sonra doğrudan çıkış kapısından çıkın ve tren istasyonuna giden otobüsü bulun. Otobüsün indirdiği noktadan sonra yaklaşık 400 metre yürümeniz gerekecektir. Varacağınız nokta camlı büyük bir alış veriş merkezini andıran bina. Onnibus otobüsleri alt katında otobüsler kalkmaktadır.

7. İndiğiniz yer ise Oulu tren istasyonu olacaktır. Bu noktadan büyük ihtimalle PSOAS evlerine gideceksiniz. Caddeden 2 numaralı belediye otobüs hattına binerseniz Tirolintie veya Linnanmaa da inebilirsiniz. 

8. Oulu' ya indikten sonra büyük ihtimalle sizi Kummi öğrenciniz karşılayacağı için sorun olmayacağını düşünüyorum.

9. Kummi öğrencinizin arabası varsa benzin parasını üniversite ödeyecektir. Bu konuda endişelenmeyin :)

onnibus ile ilgili görsel sonucu

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bir Türk Gözüyle Finlandiya

FİNLANDİYA'DA YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA EĞİTİMİ

Finlandiya ve Fin Kültürü