Finlandiya büyük elçiliğine ulaşım





Merhaba arkadaşlar,

Otobüsle gidecek olanlar için AŞTİ terminalinde indikten sonra Ankaray'a binip (metro) Kızılay'da ineceksiniz. Bu meydandaki biletçilerden EGO otobüs bileti almanıza gerek yok !. Çünkü, birincisi ben Finlandiya büyük elçiliğine nasıl gideceğimi vs sorduğumda yabancı olduğumu anladığı için 2.60 TL lik bileti 5 TL ye sattı. Metrodan indikten sonra üst geçitle karşıdaki durağa geçip 114 numaraya binmeniz yeterli. Bu otobüste normal nakit para geçerlidir.Kader sokağında inin ve ilk sağdan rampayı çıkın. Rampanın sonu ana yoldur. Ana yola çıkmadan sol paralel sokağa geçin, sağa dönün biraz yüryün, sarı elçilik binasını göreceksiniz.

Uçakla gidecek olanlar için iç hatlar terminalinden çıkın, çıkış kapısının sağ tarafında BELKO otobüsleri kalkar. 8 TL bilet ücreti vardır, Kızılay meydana gelince anons edilir ve inersiniz. Sonrası üstteki yazıyla aynıdır.

Konsolosluktaki işlemleriniz için online başvurunuzdaki evraklarınızın orjinalini getirmelisiniz. Kabul mektubunun ıslak imzalı haline gerek yoktur. Bunun dışındaki belgeler (Öğrenci Belgesi, Elçilik yazısı 36mm X 47mm Finlandiya oturma izni için özel fotoğraf, Sağlık sigortası, ve diğer belgeler için tıklayınız

Belgeleri teslim edip içeriye parmak izi verditen sonra size verilen bir belgeyle HSBC bankasına para yatıracaksınız. Ben 16 Aralık tarihinde 835 TL yatırdım. Bunun için banka ek ücret almamaktadır. Başvuru yaptığınız döneme göre Euro kuru değişebilir.

HSBC bankasına ulaşım, elçilikten çıkıp sağa dönün ana yola çıkın ve sola dönün. Dümdüz 5-10 dakika kadar yürüyün yolun karşısında bankayı göreceksiniz. Bankanın vereceği dekont elçilikten aldığınız belgedeki referans numarasının yazılı olduğunu kontrol edin.

Dönüş için, bankanın zıttındaki yönden Kızılay'a giden (neredeyse hepsi geçer) bir otobüse (EGO veya halk otobüsü) EGO ise 2,6 TL lik biletten yanınızda bulundurmanız lazım. Halk otobüsü için ise gerek yoktur.

finnish residence permit ile ilgili görsel sonucu

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bir Türk Gözüyle Finlandiya

FİNLANDİYA'DA YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA EĞİTİMİ

Finlandiya ve Fin Kültürü